fbpx

YOGA

De Critical Alignment-yogalessen richten zich op het uitoefenen van actieve asana’s om chronische stress aan te pakken op zowel het psychologische als lichamelijke niveau. Onze docenten begeleiden je tijdens de yogalessen om de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren en zo de balans in je lichaam te herstellen en je weer vrijuit te kunnen bewegen. We bieden de volgende lessen aan:

Yoga voor beginners

Toegankelijk voor zowel beginners als ervaren leerlingen die een andere yoga-achtergrond hebben. Tijdens deze lessen maak je kennis met de basisprincipes van Critical Alignment.

Yoga op intermediateniveau

De yogalessen op intermediateniveau gaan verder met de basisprincipes van Critical Alignment.

Als vervolg op de beginnerslessen, neemt het aantal asana’s en de complexiteit van de toepassing toe. Deze lessen zijn geschikt voor leerlingen die ervaring hebben met Critical Alignment en die yoga een paar keer per week beoefenen.

50+ yoga

Leerlingen in de leeftijdscategorie 50+ leven vaak al jaren met opgebouwde spanning. Na iedere les zien ze hun uitlijning verbeteren en ervaren ze meer mobiliteit en energie.

Meditatie

Hoe bevrijden we onszelf van gedachten? En hoe kan deze bevrijding van gedachten zorgen voor een gezond denkpatroon?

Volgens Critical Alignment zijn de spanning in onze gedachten en de spanning in ons lichaam onlosmakelijk verbonden. Stress is de verbindende negatieve kracht die zowel effect heeft op het lichaam als het brein. Door de spanning in ons lichaam op te heffen, nemen we ook de mentale spanning weg die we hebben opgebouwd door trauma en culturele conditionering.

Via ons lichaam kunnen we in contact komen met ons onderbewustzijn en op een diepgaand niveau veranderen. Als we dieper gaan met de ontlading van lichaamsspanning, ontstaan er nieuwe gevoelens: verbindende gevoelens, zoals we ze noemen. Ons lichaam als een geheel ervaren, zonder angst of tegenstrijdigheden.

Meditatie vormt een onlosmakelijk onderdeel van iedere Critical Alignment-les. We richten ons in iedere les op ademhaling en introspectie.

THERAPIE

De Critical Alignment-therapiesessies richten zich in het bijzonder op problemen met de wervelkolom, met name lage- en hogerugklachten.

De sessies zijn bedoeld om achter de oorzaak van de spanning en uitingen van stress te komen. Bovendien leer je om te gaan met de onderliggende (lichamelijk en psychologische) spanningspatronen om je meer bewust te worden van je persoonlijke bewegingsvoorkeuren.

Critical Alignment-leerlingen beginnen met een persoonlijk intakegesprek van 60 minuten. Tijdens de intake luistert een Critical Alignment-therapeut naar je verhaal en de achtergrond van je klacht(en). Na het gesprek en een kort lichamelijk onderzoek, geeft de therapeut advies over hoe Critical Alignment Therapy kan worden afgestemd op je behoeften.

De Critical Alignment Therapy-assessment wordt als pakket aangeboden, samen met een 10-rittenkaart voor lessen.

VRAGEN?