fbpx

Hoofdstandbankje

Het hoofdstandbankje is ontwikkeld door Gert van Leeuwen, met het doel om mensen veilig en stabiel een reeks van omgekeerde houdingen te kunnen laten uitvoeren, zonder druk te creëren op de nek of de wervelkolom. Op deze manier worden veel omgekeerde houdingen toegankelijk voor (beginnende) studenten, en kunnen zij werken…

Boogje

Het houten boogje helpt om meer beweeglijkheid en souplesse te creëren in bepaalde gebieden in ons lichaam, zoals de bovenrug en onderrug. Dit creëert ruimte en balans in ons lichaam. Deze video introduceert de manier waarop wij het boogje gebruiken voor de bovenrug.

Gert van Leeuwen over het boogje

De Critical Alignment methode is gebaseerd op het idee dat de bovenrug recht (de J-vorm) zou moeten zijn, in plaats van gebogen (de S-vorm). De voordelen van een rechte bovenrug heeft effect op de stand van de nek en de onderrug, het bekken en de benen. 

Gert van Leeuwen over de hoofdstandbank

Critical Alignment Yoga verbindt beweging met ontspanning. Het herstellen van de mobiliteit van de wervelkolom geeft flexibiliteit aan het hele lichaam. De omgekeerde houding in de hoofdstandbank speelt een belangrijke rol in de Critical Alignment methodiek.