fbpx

Ondersteuning bij long covid

Onze docenten Mariette en Eliza starten in november met een traject voor mensen met long covid. Juist als je moe blijft, last hebt van je ademhaling en stress hebt over je klachten, ben je welkom om dit traject mee te doen.

Critical Alignment Yoga is een geweldige methode om op een rustige manier te oefenen met ademhaling, ontspanning, kracht en kalmte. De druk op de borst, benauwdheid en kortademigheid die mensen met long covid voelen, kan je verlichten met behulp van ademhalingsoefeningen. Liggen op een strip, en andere oefeningen voor mobiliteit in de wervelkolom, kan op een rustige, veilige manier de ademhaling bevorderen. Mindfulness kan daarnaast helpen om goed te voelen wat er op het moment speelt, en je grenzen beter te herkennen.

Het traject voor mensen met long covid duurt tien weken, en vindt plaats op woensdagmiddag. Vooraf doe je een telefonische intake met één van de docenten, zodat zij een goed beeld krijgen van je klachten. Naast wekelijkse les in de studio, oefen je zelf thuis met een stripje.

Wat: Tien weken hersteltraject voor mensen met long covid-klachten op basis van yoga en mindfulness,
Voor wie: Mensen met ademhalingsklachten, vermoeidheidsklachten, hoge prikkelgevoeligheid en/of andere post covid klachten. Minimaal 8, maximaal 15 mensen per groep.
Docenten: Mariëtte Hermans (yogadocent/therapeut en fysiotherapeut), Eliza van der Kroon (yogadocent/therapeut en mindfulness trainer)
Waar: Studio Critical Alignment Yoga, Blankenstraat 166, Amsterdam-Oost
Wanneer: woe 23 en 30 november, 7, 14, en 21 december, 11, 18 en 25 januari en 1, en 8 februari 2023 van half 4 tot half 5 ’s middags.
Opgeven: tot 14 november, telefonische intakegesprekken op afspraak begin november
Training: 10 lessen van een uur, met de nadruk op ademhaling en ontspanning, en dagelijks thuis oefenen.
Kosten: € 235 inclusief intake en een yogastripje waarmee we oefenen.

Aanmelden of vragen? Stuur een mail naar info@criticalalignment.nl