fbpx

Workshops voor CA docenten

Deze verdiepingsdagen zijn een vervolg op de Critical Alignment Therapie opleiding. De dagen zijn bedoeld voor yogadocenten die aan het Critical Alignment instituut in Amsterdam de tweejarige opleiding en therapie-opleiding hebben gedaan, of de vier levels van de bijscholing hebben gevolg met aansluitend daarop de drie modules lesgeven in Critical Alignment Yoga en de Critical Alignment Therapie opleiding.

Inhoud opleiding

Voor wie?

Deze verdiepingsdagen zijn bedoeld als begeleiding van yogadocenten die individuele Critical Alignment Therapie geven. Vragen uit de praktijk en diverse onderwerpen worden uitgediept en besproken.

Let op: Deelname aan deze Verdiepingsdag is uitsluitend mogelijk voor yogadocenten die de Critical Alignment therapie-opleiding hebben gevolgd.

Verdiepingsworkshops 2023/24

Inhoud

Geef je al een tijd les als CA yoga of -therapiedocent? En zit je soms met vragen of onzekerheden over het lesgeven, de oefeningen of hoe met bepaalde klachten om te gaan? Of zoek je verdieping in de CA methode?
Dan zijn deze workshops echt iets voor jou!

Het doel van de verdiepingsdagen
De verdiepingsdagen zijn een waardevolle toevoeging voor de verdieping van je docentschap, waarbij:

Je de mogelijkheid hebt om de inhoud van CAT/Y te bespreken.

De inhoud zoals hij nu gebruikt wordt, maar ook over hoe de vorm er in de toekomst uit zal gaan zien. (Er komen nieuwe boeken van Gert van Leeuwen aan)

Je op een open en veilige manier over problemen tijdens het lesgeven kunt spreken, zodat ze herkent en overzien kunnen worden door de deelnemende groep.

Er gemeenschappelijk naar oplossingen gezocht kan worden.

Er aandacht voor techniek en taal is.

De dag heeft volgende opbouw en aandachtspunten:

 • Individuele introductie en uitleg waarom je deelneemt aan, en wat je verwachtingen zijn van de weekeinden. (Of: Hoe heeft de vorige workshop op je doorgewerkt?)
 • Mogelijkheid om algemene vragen of opmerkingen te geven.
 • Groepsgesprek: Wat is de functie van het workshop-thema: zowel fysiek als mentaal.
 • Wat zijn de moeilijkheden die zich voordoen?
 • Vragen over het workshop thema, ook met betrekking tot het eigen oefenen. Deze vragen staan open voor de mening van andere deelnemers. Het kunnen technische vragen zijn, bijvoorbeeld omdat je niet zeker weet of je eigen beeld wel strookt met de werkelijkheid. Ze kunnen ook gebaseerd zijn op psychologie/meditatie.
 • Vragen met betrekking tot bepaalde leerlingen, of groepen die je niet goed kunt bereiken. Graag uitgebreide informatie over zo’n case.
 • Gesprek over wat de psychologische functie is van deze groep oefeningen, en of je in staat bent die te verwoorden. Taal speelt een belangrijke rol in ons werk.
 • Groepsgesprek: Welke thema’s kunnen gebruikt worden? En welke thema’s zijn moeilijk? Deelnemers worden uitgenodigd om met persoonlijke voorbeelden komen.
 • Samen oefenen met het geven van correcties en feedback aan elkaar.
 • Na het bespreken van bovenstaande, worden deelnemers uitgenodigd om een kort stukje les te geven, waarin het workshop thema aan bod komt. Hierna wordt er feedback gegeven.

Aanmelden

Docenten

De verdiepingsdagen worden gegeven door Gert van Leeuwen en Jacoline Norden. Gert is grondlegger van de Critical Alignment methode en oprichter van het Critical Alignment Instituut in Amsterdam. Jacoline is al 25+ jaren betrokken bij de ontwikkeling van Critical Alignment en een ervaren docente, gespecialiseerd in therapie.

Data & Thema’s

Zondag 25 juni 2023 – Omgekeerde houdingen (gegeven door Gert van Leeuwen (onder voorbehoud) i.s.m. Jacoline Norden (stand-by))

Zondag 3 september 2023 – Staande oefeningen (gegeven door Gert van Leeuwen)

Zondag 29 oktober 2023 – Vooroverbuigingen en draaiingen (gegeven door Gert van Leeuwen)

Zondag 4 februari 2024 – Achteroverbuigingen (gegeven door Gert van Leeuwen)

Praktische Details

Opleiding: verdiepingsdag
Deelnemers: minimaal 10 maximaal 18
Locatie: Critical Alignment Instituut, Blankenstraat 166, Amsterdam.

Kosten: 95 euro per workshop

Aanmelden via momoyoga

 1. Log in met je momoyoga account of maak een account aan als je nog niet eerder via momoyoga een les hebt geboekt.
 2. Ga naar de tarieven pagina en selecteer het product: ‘Verdiepingsworkshop voor docenten’
 3. Reserveer je plek op de gewenste datum

Vragen?
Stuur een e-mail naar info@criticalalignment.nl

Gert van Leeuwen Critical Alignment workshop

VRAGEN?