fbpx

CAY & CAT docenten Bijscholing

De bijscholingsdagen zijn een vervolg op de Critical Alignment Leraar en Therapie opleiding.

De dagen zijn bedoeld voor yogadocenten die:

  • Aan het Critical Alignment instituut in Amsterdam de tweejarige (of vierjarige) opleiding en/of therapie-opleiding hebben gedaan.
  • Bij Zweiersdal de vier levels van de bijscholing hebben gevolg met aansluitend daarop de drie modules lesgeven in Critical Alignment Yoga en de Critical Alignment Therapie opleiding.

Inhoud Bijscholing 2024

Doel bijscholingdagen

Deze bijscholingsdagen zijn bedoeld om je als yogadocent Critical Alignment Yoga en/of Therapie verder te scholen en te verdiepen in de methode en in het lesgeven. Daarnaast biedt het jou de mogelijkheid ervaringen en kennis uit te wisselen met collega-yogadocenten in deze methode en je netwerk zo te versterken. Als je ieder jaar een bijscholingsdag bijwoont, krijg je daarnaast een vermelding op de website van Criticial Alignment Amsterdam als docent CAY en/of CAT.

 

 

Bijscholing Anatomie in bewegingsketens

Behoefte aan meer anatomische kennis?

In de Critical Alignment Yogalessen gebruiken we veel anatomie. De wervelkolom staat daarbij centraal.

In deze bijscholing staan we uitgebreid stil bij de wervelkolom en de myofasciale ketens die bewegingen mogelijk maken. We relateren dat aan Critical Alignment Yoga en gaan in op de elf verbindingen en de samenwerking tussen houdings- en bewegingsspieren.

Bekijken we de wervelkolom nader. Hoe zijn de wervels opgebouwd en hoe articuleren ze met de gewrichten van heupen en schouders? Hoe beweegt de rug: de wervels, in samenhang met het bindweefsel en de spieren er omheen? Hoe lopen de fasciale ketens door het lichaam?

Behalve theorie en beeldmateriaal bevat deze bijscholing ook praktijk: we gaan bij onszelf en elkaar bekijken en voelen hoe het lichaam is gebouwd via manuele technieken en stretches.

De inhoud van deze bijscholing zal veel vragen beantwoorden en er is ook ruimte om vragen te stellen.

Alle Critical Alignment Yogadocenten welkom!

Intervisie CAY en CAT Docenten

Intervisie CAT en CAY-docenten

Intervisie is een krachtige manier van leren en ontwikkelen waarbij gebruik gemaakt wordt van het leren van elkaar: de kennis, ideeën en ervaring van collega-professionals. Intervisie kan gebruikt worden voor inhoudelijke uitwisseling tussen collega’s, maar ook breder over het lesgeven, je rol als docent, lastiggedrag in de groep, bepaalde asanas en oefeningen die je moeilijk vindt om te begeleiden etc.… Tijdens de intervisiedagen kunnen alle vragen over het lesgeven in CAY en CAT aan bod komen.

We bieden aparte intervisiedagen aan voor respectievelijk docenten CAT en docenten CAY.

De bijscholing begint met het ophalen van jullie probleemstellingen en vragen voor de intervisie. Op basis daarvan maakt de begeleidend docent een dag programma waarin vragen gebundeld worden ten aanzien van bijvoorbeeld:

CAY
• Kennis t.a.v. asana’s en de CAY-methode
• Kennis/vaardigheden t.a.v. het samenstellen van lessen
• Kennis/ervaring over fysieke beperkingen bij leerlingen
• Inzicht in je eigen handelen als docent (waar loop ik steeds tegenaan, wat sla ik over, wat gebeurt er met mij en wat zie, voel en hoor ik bij de ander.)

 

CAT
• Kennis/vaardigheden tijdens de intake; t.a.v. de fysieke diagnose en t.a.v. het stellen van   de juiste vragen
• Kennis/vaardigheden t.a.v. het samenstellen van de groeps/individuele lessen
• Kennis van specifieke bovenrug en onderrug klachten
• Inzicht in je eigen proces, wat er gebeurt met jou en wat zie, voel en hoor je bij de ander

We leren van elkaars ervaring en kennis en uiteraard ook die van de begeleidend docent. De begeleidend docent zal op gestructureerde manier het gesprek leiden, waardoor je als groep tot andere antwoorden komt en/of een ander perspectief kan krijgen op je eigen vraag of probleemstelling. De docent draagt daarnaast zorg om samen met jullie een veilige omgeving te creëren waarin je open kan zijn over wat je bezighoudt en met elkaar daarop kan reflecteren en leren.

Voor wie?

Deelname aan deze bijscholing is uitsluitend alleen mogelijk voor yogadocenten die:

  • Aan het Critical Alignment instituut in Amsterdam de tweejarige (of vierjarige) opleiding en/of therapie-opleiding hebben gedaan.
  • Bij Zweiersdal de vier levels van de bijscholing hebben gevolg met aansluitend daarop de drie modules lesgeven in Critical Alignment Yoga en de Critical Alignment Therapie opleiding.

Aanmelden

Docenten

Bijscholingsdagen worden gegeven door senior CAY/CAT docenten

Data & Thema’s

Zondag 29 september 2024
Bijscholing Anatomie in bewegingsketens
Docent: Mariette Hermans

Zondag 10 november 2024
Intervisie CAT-docenten
Docenten: Jacoline Norden en Nicole Bannenberg

Zondag 1 december 2024
Intervisie CAY-docenten
Docent: Anne-Mart Prins

 

Kosten

€ 120,00 per bijscholingsdag (incl. 21% btw)

Early Bird € 95,00 per dag (incl. 21% btw). Early Bird: opgeven t/m 6 weken voor de bijscholingsdag.

Voor de eerste bijscholingsdag (Anatomie in bewegingsketens) is Early Bird tot en met 18 augustus.

Inclusief thee, koffie, frisdrank en versnaperingen

Inschrijving

Stuur ons een e-mail info@criticalalignment.nl en we sturen je een inschrijfformulier

 

Praktische Details

Opleiding: bijscholing
Tijd: 11:00-17:00
Neem zelf een lunch mee (in de buurt zijn ook diverse lunchcafés)
Deelnemers: minimaal 12, maximaal 16

Annulering

• Het annuleren van de bijscholing kan tot uiterlijk 21 dagen voor de betreffende bijscholing. Bij annulering 21 dagen voor en eerder de bijscholing start worden
€ 15,- administratiekosten in rekening gebracht. 
• Annulering na deze datum is niet mogelijk.
• In geval van annulering en na overleg met Critical Alignment docent team Bijscholingen kan de deelnemer iemand anders in zijn of haar plaats laten deelnemen.

 

Belangrijk Informatie:

Voor een vernieuwde vermelding van CAY en CAT-docenten in Nederland op onze website vragen we dat je actief blijft in je professionele ontwikkeling door minimaal 1 bijscholing per jaar bij te wonen in Amsterdam. Dit helpt niet alleen om de kwaliteit van Critical Alignment hoog te houden, maar bevordert ook de samenkomst van onze gemeenschap.

Inschrijven