fbpx

Kerstdriedaagse van Gert van Leeuwen – uitnodigingsbrief

Best allen,

Het is weer zover, de Kerst driedaagse komt eraan en ik heb er zin in!

Dit jaar bestaat de school 40 jaar dat is voor mij een aanleiding om stil te staan bij de totstandkoming en de ontwikkeling van de stijl Critical Alignment. Ik doe dat met veel plezier en vind het een voorrecht dat ik het al met zoveel anderen heb kunnen delen. Vorig jaar was rond de driedaagse Covid in het spel en konden we alleen online bij elkaar komen maar dit jaar ziet het er goed uit en staan de studio deuren voor ons open.

Inhoud van de drie dagen 

Ik heb in mijn werk geprobeerd om de anatomische veiligheid en de emotionele veiligheid bij elkaar te brengen zodat er een een vorm van zelfreflectie kan ontstaan en een mogelijke verandering kan plaatsvinden. Dat wil ik in deze driedaagse ook bij elkaar brengen. Op een persoonlijke manier.

Onderstaande thema’s zijn niet alleen een aankondiging maar ook een uitnodiging om erover na te denken, zodat we vanuit die gelijkwaardigheid bij elkaar kunnen komen. Ik begrijp dat het geen makkelijke opgave is en ik wil in de lessen graag suggesties doen. Wellicht dat het helpt.

Dag 1 – maandag 26 december

Meditatie uur

– Wat is ontspanning?
– Welke vormen van spanning laat ik los als ik uitadem en de spanning in mijn lichaam loslaat op een stripje of een rolletje?
– Hoe kan ik daar op een ontspannen manier naar kijken?

De serie les

– Hoe stellen we ontspanning centraal tijdens het doen van de oefeningen?
– Wat geeft het mij?

Dag 2 – dinsdag 27 december

Meditatie uur

– Wat is het tegenovergestelde van de spanning die ik heb losgelaten?
– Hoe kan ik die nieuwe wereld waar ik in terecht kom ervaren als ik inadem zonder het contact met de zwaartekracht te verliezen?

De serie les

– Hoe stellen we de inademing tijdens het doen van de oefeningen centraal?
– Wat geeft het mij?

Dag 3 – woensdag 28 december

Meditatie uur

– Wat is kracht?
– In Critical Alignment zetten we lichamelijke en mentale spanningen om naar kracht. De laatste stap in de stappen: ontspanning, beweging, coördinatie en kracht
– Wat ervaar ik wanneer ik mijn aandacht daar op richt?
– Wat geeft het mij, of ons?

De serie les

– Hoe stellen we kracht centraal tijdens het doen van de oefeningen?
– Wat geeft het mij? Is die verbindende kracht een vorm van intelligentie die ik overal (ook na de les) kan blijven toepassen?

De dagindeling is als volgt:

8:00 – 9:30 uur – meditatie
9:30 – 10:15 uur – pauze
10:15 – 12:30 uur – serie

Ik hoop jullie te zien op 26, 27 en 28 december.

Aanmeldingen gaan via ons rooster (meld je aan op datum 26 december 2022)

Hartelijke groet,

Gert van Leeuwen

Let op: aanmelden voor 1 of 2 dagen kan bij uitzondering, maar we geven de voorkeur aan mensen die zich aanmelden voor alle 3 dagen. Voor vragen neem contact op met info @ criticalalignment.nl